Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /латиница

Почело постављање кутија за помоћ Сњежани Гранић

Извор: ФИЛТЕР/БН

У угоститељским објектима, фризерским салонима и продавницама почело је постављање кутија за помоћ Снежани Гранић.

Наша суграђанка годину и по дана, три пута седмично, одлази на дијализу. Ова болна терапија причињава јој све веће муке и једина нада за живот јој је трансплатација бубрега.

За операцију је Снежани потребно више од 120.000 KМ.

Прву трансплатацију бубрега педесетогодишња Снежана Гранић имала је у 26. години. Бубрег чији је донор била њена мајка крајем 2019. године почео је да отказује, па је Снежана од тада поново везана за апарате за дијализу.

Једину наду за нови живот ове жене представља нова трансплатација бубрега у Бјелорусији.

– Вољела бих то да урадим , да опет могу да живим неким нормалним животом – рекла је Снежана те додаје да би јој било лакше без дијализе јер живи сама.

Проблеми са бубрезима, дијализе и доста лијекова које пије Снежани су узроковали појаву других болести, па је њена битка за живот тиме додатно отежана.

– Имала сам операцију очију, вјештачки изазвана катаракта оба ока, па онда хистероктомија, 4-5 фистула, уствари три фистуле и један графит да би могла да вршим дијализу – рекла је Снежана за БН телевизију и додаје да више нема мјеста на рукама за нову фистулу.

Снежана је након смрти супруга прије пет година остала сама, па након дијализе о њој нема ко да брине што јој више отежава муке којих има много, а које би трансплатацијом избјегла.

Kао пензионер инвалид, Снежана није у могућности да обезбиједи преко 120 хиљада KМ колико јој је потребно за трансплатацију бубрега у Минску у Бјелорусији. Једина нада за њу су људи добре воље који ће да јој помогну у прикупљању новца за операцију.

За комплетан процес трансплатације у Бјелорусији потребно је од шест мјесеци до годину дана уколико већ имате обезбијеђен новац. Снежана, нажалост, новца нема, али на претек има воље и љубави према животу.

Помоћи можете тако што ћете убацити новац у кутије које се већ од данас постављају у бројне објекте у нашем граду или уплатом на рачун број
551-480-25211920-22, са назнаком “За лијечење Сњежане Гранић”.

Filter 2019