Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Породици Kнежић којој је изгорјела кућа стиже помоћ

Извор: Срна

Министар породице омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић посјетила је данас петочлану породицу Kнежић којима је кућа изгорјела у пожару у мјесту Мокро код Пала, те најавила помоћ у изградњи нове куће.

Давидовићева је изјавила да је имала жељу да посјети породицу Kнежић које је задесила велика трагедија, те да је чула да се ради о поштеној и честитој породици.

“Министарство ће помоћи у изградњи нове куће, а има и добрих људи, институција које су понудили да буду подршка овим људима”, нагласила је Давидовићева.

Она је додала да су данас донирали бијелу технику и основне животне потрепштине, те да ће ресорно министарство у наредном периоду у новчаном износу помоћи да се направи нова кућа да би ови људи почели живот из почетка.

Петочлана породица Kнежић, која је у пожару прије мјесец дана остала без крова над главом и личних ствари, упутила је апел хуманим људима да им помогну у прикупљању новца и грађевинског материјала како би изградили нови дом.

Зоран Kнежић, отац троје дјеце, демобилисани борац, те добровољни давалаца крви, захвалио је Давидовићевој што их је посјетила, Црвеном крсту Пале, Демосу Пале који су донирали 1.000 KМ, као и свим добрим људима. Он је додао да су обећање о помоћи добили и од општине Пале и Борачке организације.

Он је рекао да је пожар избио у поткровљу куће, највјероватније, због лоших електроинсталација или димњака, а ватру су прво примијетиле комшије које су развалиле врата. Зоран је само успио да узме личну карту, а супруга ташну.

Он је испричао да је прије двије године подигао кредит како би реновирао кућу, а онда се догодило ово.

“Син и ја смо радили на локалној пилани, али од Нове године не радимо тако да немамо новчаних примања, сви смо на бироу за запошљавање. Не тражим куле, него бар основни кров над главом, шпорет, неколико лежаја, да се можемо умити и имати минималне услове”, навео је Kнежић.

Новац за помоћ се може уплатити код Адико банке на број 5520001947701863 или на девизни рачун SWIFT CODE: HAABBA2B, IBAN: BA395520091948327460 на име Мара Kнежић.

Filter 2019