Sun. Apr 11, 2021
ћирилица /латиница

Полицијски службеници даровали крв поводом Дана полиције

Извор: Срна

Тридесет припадника Полицијске управе Источно Сарајево данас је даровало крв у Одјељењу за трансфузију крви у Болници “Србија” поводом Дана полиције Републике Српске – 4. априла.

Шеф Службе трансфузије у Болници “Србија” Јелена Стојановић Лукић рекла је да крв долази у правом моменту, када су резерве нешто слабије и биће искориштене за лијечење пацијената у Болници “Србија”

Она је захвалила полицајцима јер су они редовни добровољни даваоци крви, те напоменула да је овај хумани гест од великог значаја будући да се резерве стално морају занављати.

Према њеним ријечима, крв има рок трајања и увијек се треба водити максимом да крв мора да чека пацијента, јер пацијент не може никако да чека.

Лукићева је апеловала да грађани, који су здрави и способни, дођу у Службу трансфузије радним даном од 7:00 до 14:00 часова и дају крв.

Она је рекла да Удружење добровољних давалаца крви сваки мјесец организује акције и већ сутра је планирана на Сокоцу, гдје је пријављено 40 добровољних давалаца, а почетком априла имају најављену акцију на Палама коју организује општински Црвени крст.

Kомандир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево Срђан Самарџија рекао је да се полицијски службеници увијек одазивају оваквим акцијама и да ће тако бити и убудуће.

Самарџија је напоменуо да је добровољни давалац крви од 2003. године и да је ово 18 пут да дарује драгоцјену течност.

Помоћник командира у Полицијској станици Пале Младен Брчкало рекао је да се одазвао данашњој акцији, јер сматра да је, поготово у вријеме епидемије вируса корона, изузетно хумано и велики гест помоћи колико се може ономе коме је потребна ова драгоцјена течност.

“Сматрам да је то хуман гест и позвао бих све своје колеге које су у могућности да се одазову, да у што већем броју помогнемо овакве акције”, рекао је Брчкало, који се четврти пут одазива оваквој акцији.

Filter 2019