Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

ОЦ “Јахорина” преузима “Андрићград”

Извор: capital.ba

Олимпијски центар Јахорина преузеће пословање над туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду.

Овај посао договорен је на заједничком састанку одржаном крајем фебруара у Источном Сарајеву, а биће финализиран тако што ће Влада Републике Српске свој удио у Андрићграду, који заједно са општином Вишеград износи 78 одсто, преписати на ОЦ Јахорина.

Иначе, преосталих 22 одсто припада режисеру Емиру Kустурици који према сазнањима CAPITAL-а остаје у овом послу.

Ову информацију нам је потврдио и предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек, који је казао како већ постоје планови о инвестиције у Андрићград.

“Циљ нам је да направимо једну туристичку регију од Јахорине до Златибора, а да Андрићград и Мећавник буду везивни фактори. План је да људи који зимују седам дана на Златибору или Јахорини, два дана проведу у Андрићграду“, казао је Елек.

Kако каже да већина од 250.000 скијаша који годишње посјете Јахорину долази на седам дана, од којих пет скијају а преостала два углавном користе да посјете неке друге оближње дестинације. Преузимањем Андрићграда они би са Јахорине кроз добру понуду били усмјерени на Вишеград.

Подсјећамо, Влада Републике Српске је по сличном моделу средином прошле године Јахорини дала скијалиште Игришта у Власеници, у које је касније најављено вишемилионско улагање.

Иначе, када је ријеч о пројекту Андрићград у њега је до сада, према доступним информацијама, уложено 23,7 милиона марака, од чега је Влада Српске издвојила 15 милиона KМ, Kустурица пет, а остатак општина Вишеград.

Filter 2019