Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Општина суфинансира трошкове студирања на Пољопривредном факултету

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, боравио је данас у посјети Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, гдје се састао са деканом факултета проф. др Весном Милић, продеканом проф. др Татјаном Крајишник и доц. др Игором Ђурђићем.

Током састанка било је ријечи о раду и потребама ове високошколске установе, као и о могућностима унапријеђења пољопривредне производње на подручју наше општине.

Повод данашње посјете јесте потписивање Споразума о сарадњи између Општине Источно Ново Сарајево и Пољопривредног факултета Источно Сарајево, а који се односи на суфинансирање трошкова студирања на овој високошколској установи.

У циљу подстицаја усписне политике на Пољопривредном факултету, Општинска управа ће додијелити новчана средства за потребе овог факултета у износу од 5.000,00 КМ. Обавеза факултета јесте да додијељена средства утроши на стипендирање пет студената из Републике Српске, који упишу прву годину на СП Пољопривреда.

Декан факултета током данашњег састанка информисала је начелника Катића и о активностима у претходном периоду у домену наставног процеса, условима студирања  на факултету, те су заједно обишли и савремене лабораторије факултета.

Начелник општине истакао је велико задовољство нивоом развоја ове високошколске установе и пружио подршку свим активнстима које промовишу активније учешће академске заједнице развоју локалне заједнице, кроз заједничке пројекте.

Filter 2019