Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /latinica

“Oplemeni srce” kod Rajka Delića u Vlasenici

Izvor: FILTER

Danas su predstavnici Humanitarnog udruženja “Oplemeni srce” iz Istočnog Sarajeva posjetili Rajka Delića i uvjerili se u loše uslove u kojima živi. Riječ je o kući koja je napola završena, a tu Rajko živi sa sinom u dvije neuslovne prostorije bez struje, vode, grijanja, bez namještaja, bez kupatila.

Rajko Delić iz Vlasenice (64) živi u teškim i nehumanim uslovima, bez zdravstvenog osiguranja, struje, a i zimu teško podnosi zbog nedostatka ogrijeva i hrane.

Zbog neuhranjenosti, nemoćan je da govori i da se kreće, te su ga u teškom stanju juče pronašli njegovi sugrađani i prevezli do hitne pomoći na ukazivanje ljekarske pomoći.

Da svog sugrađanina ne bi ponovo ostavili na cjedilu, za Rajka je pokrenuta humanitarna akcija pomoći, čiji inicijator je Dragan Gagi Matić iz Vlasenice.

Na zvaničnoj stranici i fejsbuk grupi “Oplemeni srce” objavljeno je da su Rajku danas uručili pomoć koja je prikupljena. Odnijeli su mu pet paketa hrane, paket higijenskih potrepština i paket garderobe.

“Osim toga prikupili smo 2 200 KM za pomoć ovom čovjeku.
Primarno smatramo da treba gornji sprat kuće opremiti i dovesti u stanje pristojno za život, za šta su predstavnici udruženja procjenili da treba oko 15 000 KM. Sa radovima bismo počeli već sledeće sedmice i u tom smislu prihvatamo donacije u novcu, građevinskom radovima, građevinskim materijalima ili namještaju”, napisano je u obavještenju.

Dodaje se da Rajko ima sina Dragomira koji je radno sposoban, 1982.godište i može raditi fizičke poslove. Cilj je da se Dragomir zaposli, kako bi se osigurao izvor primanja za njih dvojicu, jer im je trenutno jedini stalni izvor primanja borački dodatak od 67 KM.

“Momak iz Vlasenice koji je prvi objavio Rajkov snimak na fejsbuku Gagi Matić je takođe skupio 2 500KM pomoći. Zajedno sa njim, dakle, imamo oko 5 000KM i cijenimo da nam treba bar još toliko za opremanje gornjeg sprata kuće. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji donirajući novčana sredstva, hranu, garderobu”, stoji u obavještenju građanima.

Iz Humanitarnog udruženja “Oplemeni srce” pozivaju sve koji su u mogućnosti da se uključe i pomognu i ovu akciju.
S obzirom na to da je udruženje tek registrovano, uplate se još uvijek vrše na račun na koji se prikupljaju sredstva za akciju “Jedan obrok za jedan dan”.

Broj računa 567-483-59001346-43, otvoren na ime Lukić Igor. Naglasiti da uplata ide za Rajka Delića.

Filter 2019