Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /латиница

“Оплемени срце” код Рајка Делића у Власеници

Извор: ФИЛТЕР

Данас су представници Хуманитарног удружења “Оплемени срце” из Источног Сарајева посјетили Рајка Делића и увјерили се у лоше услове у којима живи. Ријеч је о кући која је напола завршена, а ту Рајко живи са сином у двије неусловне просторије без струје, воде, гријања, без намјештаја, без купатила.

Рајко Делић из Власенице (64) живи у тешким и нехуманим условима, без здравственог осигурања, струје, а и зиму тешко подноси због недостатка огријева и хране.

Због неухрањености, немоћан је да говори и да се креће, те су га у тешком стању јуче пронашли његови суграђани и превезли до хитне помоћи на указивање љекарске помоћи.

Да свог суграђанина не би поново оставили на цједилу, за Рајка је покренута хуманитарна акција помоћи, чији иницијатор је Драган Гаги Матић из Власенице.

На званичној страници и фејсбук групи “Оплемени срце” објављено је да су Рајку данас уручили помоћ која је прикупљена. Однијели су му пет пакета хране, пакет хигијенских потрепштина и пакет гардеробе.

“Осим тога прикупили смо 2 200 KМ за помоћ овом човјеку.
Примарно сматрамо да треба горњи спрат куће опремити и довести у стање пристојно за живот, за шта су представници удружења процјенили да треба око 15 000 KМ. Са радовима бисмо почели већ следеће седмице и у том смислу прихватамо донације у новцу, грађевинском радовима, грађевинским материјалима или намјештају”, написано је у обавјештењу.

Додаје се да Рајко има сина Драгомира који је радно способан, 1982.годиште и може радити физичке послове. Циљ је да се Драгомир запосли, како би се осигурао извор примања за њих двојицу, јер им је тренутно једини стални извор примања борачки додатак од 67 KМ.

“Момак из Власенице који је први објавио Рајков снимак на фејсбуку Гаги Матић је такође скупио 2 500KМ помоћи. Заједно са њим, дакле, имамо око 5 000KМ и цијенимо да нам треба бар још толико за опремање горњег спрата куће. Овом приликом се захваљујемо свима који су учествовали у акцији донирајући новчана средства, храну, гардеробу”, стоји у обавјештењу грађанима.

Из Хуманитарног удружења “Оплемени срце” позивају све који су у могућности да се укључе и помогну и ову акцију.
С обзиром на то да је удружење тек регистровано, уплате се још увијек врше на рачун на који се прикупљају средства за акцију “Један оброк за један дан”.

Број рачуна 567-483-59001346-43, отворен на име Лукић Игор. Нагласити да уплата иде за Рајка Делића.

Filter 2019