Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Онлајн настава у свим школама

Извор:СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас да је, у оквиру мјера које је донио Републички штаб за ванредне ситуације, на седам дана обустављена комплетна настава у школским објектима у свим основним и средњим школама у Српској и да се настава организује онлајн.

Она је рекла новинарима, након сједнице Штаба, да се у наредних седам дана затварају и установе културе, док ће предшколске установе наставити са радом.

“Пратићемо ситуацију и тако поступати. Ујутро ће министарство дати инструкције свим школама по питању организације рада, као и инструкције ненаставном особљу да само они који имају потребу долазе у школске објекте уколико то захтијевају њихови послови”, навела је Тривићева.

Она је истакла да се све вријеме док је трајала настава у школским објектима успијевао смањити број заражених вирусом корона, али да је порастом броја обољелих у Српској од одређеног броја школа затражено да настава буде пребачена на онлајн.

Тривићева је уједно и апеловала на ширу јавност Српске и на све грађане да свако да допринесе смањењу ширења вируса корона.

Filter 2019