Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Od pojave virusa korona u Trnovu registrovana 54 slučaja oboljelih

Izvor: FILTER

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Trnovo je na današnjoj sjednici konstatovao da je epidemiološka situacija u ovoj opštini zadovoljavajuća.

“Prema podacima Doma zdravlja Trnovo od pojave korona virusa do danas potvrđena su 54 slučaja oboljelih, a 258 lica je prošlo zdravstveni nadzor”, navodi se u saopštenju Štaba.

Nastava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ se odvija redovno i trenutno nema oboljelih učenika, a ni nastavnika. Dom zdravlja redovno obavlja sve zdravstvene preglede i prati epidemiološku situaciju na području opštine, konstatovano je na sjednici.

“Štab traži od nadležnih inspekcijskih organa pojačanu kontrolu i nadzor obzirom da se na području grada Istočno Sarajevo povećao broj oboljelih”, stoji u saopštenju.

Apeluje se na građane da se ponašaju u skladu sa uputstvima JZU „Instituta za javno zdravstvo“ Republike Srpske, da obavezno nose zaštitne maske i pridržavaju se zaštitnih mjera fizičkog rastojanja od 2 metra.

Iz Doma zdravlja takođe apeluju na sve građane koji osjete prve simptonme bolesti da se odmah jave porodičnom ljekaru kako bi se blagovremeno preduzele terapijske mjere i spriječilo širenje virusa.

Filter 2019