Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Од појаве вируса корона у Трнову регистрована 54 случаја обољелих

Извор: ФИЛТЕР

Општински штаб за ванредне ситуације општине Трново је на данашњој сједници констатовао да је епидемиолошка ситуација у овој општини задовољавајућа.

“Према подацима Дома здравља Трново од појаве корона вируса до данас потврђена су 54 случаја обољелих, а 258 лица је прошло здравствени надзор”, наводи се у саопштењу Штаба.

Настава у Основној школи „Свети Сава“ се одвија редовно и тренутно нема обољелих ученика, а ни наставника. Дом здравља редовно обавља све здравствене прегледе и прати епидемиолошку ситуацију на подручју општине, констатовано је на сједници.

“Штаб тражи од надлежних инспекцијских органа појачану контролу и надзор обзиром да се на подручју града Источно Сарајево повећао број обољелих”, стоји у саопштењу.

Апелује се на грађане да се понашају у складу са упутствима ЈЗУ „Института за јавно здравство“ Републике Српске, да обавезно носе заштитне маске и придржавају се заштитних мјера физичког растојања од 2 метра.

Из Дома здравља такође апелују на све грађане који осјете прве симптонме болести да се одмах јаве породичном љекару како би се благовремено предузеле терапијске мјере и спријечило ширење вируса.

Filter 2019