Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Od naredne sedmice vakcinacija starijih od 65 godina

Izvor: RTRS

Naredne sedmice u Srpskoj počinje vakcinacija starijih od 65 godina. U Institutu za javno zdravstvo kažu da Srpska trenutno ima na raspolaganju 42 hiljade doza vakcina i da nove isporuke očekuju naredne sedmice.

Generalni direktor UKC Srpske Vlado Đajić kaže da će naredne sedmice početi vakcinacija lica starijih od 65 godina u Republici Srpskoj. Više od 200 penzionisanih radnika UKC-a primilo je juče prvu dozu ruske vakcine.

Bivši direktor UKC-a Srpske Željko Rodić ukazao je, kao nekadašnji infektolog, na značaj vakcinacije u zaštiti zdravlja, te pozvao građane koji se nisu vakcinisali da to urade, jer je to najbolji način borbe protiv virusa korona.

Đajić je najavio da sljedeće sedmice kreće vakcinacija i ostalih penzionera u Republici Srpskoj.

– Očekujemo da od 23. marta očekujemo isporuku vakcina iz i sistema Kovaks, te da bi trebalo da dođu i Astrazenekine, ali i ranije apelujemo Rusima za dogovorenu isporuka Sputnjik Ve vakcina – dodaje Zeljković.

Početak masovnije vakcinacije očekuje se kada bude završena vakcinacija zdravstvenih radnika, korisnika i radnika u domovima za stara lica.

Filter 2019