Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Ника, Андреа, Јована и Марија представљаће Пале на “Ритму Европе”

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Општину Пале на дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“ за 2021. годину представљаће Ника Васић у плесу и три женска вокала Андреа Пандуревић, Јована Глигорић и Марија Нинковић.

На аудицији која је одржана у Културном центру у Палама, било десет такмичара док је четворо најбољих изабрано за учешће на фестивалу.

Јована Глигорић (15), једна од представница општине Пале на музичком такмичењу „Ритам Европе“, истакала је да је пјевање оно чиме се бави читав живот и да је на аудицију дошла да покаже своје вокално умијеће. Иако, по њеним ријечима, није очекивала велики успјех, изабрана је да представља своју општину на такмичењу које обухвата 10 различитих земаља.

„Пјевам од своје непуне друге године и музиком се бавим читавог живота. Похађам два одсјека музичке школе – клавир и соло пјевање. Дошла сам да покажем своје умјеће, не очекујем велики успијех али, наравно, потрудићу се да побиједим. Даћу све од себе“, рекла нам је Јована током аудиције.

Милан Милинковић, прошлогодишњи учесник „Ритма Европе“ и првак у плесу, овогодишњи је члан жирија у избору представника за музичко такмичење „Ритам Европе“. Појаснио је да ће такмичарима који прођу даље бити обезбијеђене пробе које ће се састојати како из кореографског, тако и из вокалног дијела.

„Освојио сам треће мјесто представљајући Источно Сарајево на прошлогодишњем такмичењу „Ритам Европе“. Директори су препознали мој таленат и позвали су ме да буде кореограф овогодишњег такмичења. Ја ћу са побједницима једном седмично да вјежбти кореографију, а Милош ће долазити да вјежбају вокални дио”, рекао је Милинковић.

Милош Марковић, директор музичког фестивала „Ритам Европе“, али и један од чланова жирија вокалног дијела, нагласио је да се ова врста такмичења реализује други пут у Републици Српској, те да избор укључује представнике из 14 општина и градова. Он је додао да у Републици Српској има много талентоване омладине и да је ово идеална прилика да млади остваре своје амбиције.

„Самим тим што „Ритам Европе“ обухвата 14 општина и градова у Републици Српској, значајно је да мјештани сваке локалне заједнице препознају таленте. Прошле године је пандемија вируса корона утицала на организацију и на централни догађај, па су пјесме биле екранизоване и емитоване уживо, а ове године се надамо да ћемо моћи пренос реализовати из Лопара, општине која је прошле године тријумфовала“, рекао је Марковић.

„Ритам Европе“ је највеће дјечије музичко такмичење у Српској, намијењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, талентованим за пјевање и плес.

Filter 2019