Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Неформална група руши кредибилтет паљанске борачке организације

Извор: Срна

Предсједништво Борачке организације општине Пале синоћ је на посебној сједници осудило злонамјерне упаде неформалне групе грађана коју су тражили да им се достави примјерак статута удружења, програм рада и финансијски план за 2020. годину, и додало да њихов захтјев није у складу са законом и нормама.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Пале Ђорђе Ристичевић рекао је новинарима да су одржали сједницу по основу дописа неформалне групе грађана који покушавају да уруше интегритет и кредибилитет паљанске Борачке организације.

“Неформална група од нас тражи оно што им не припада по закону. Тражили су статут, извјештај о раду, план рада и финансијски план за прошлу годину, а нису чланови наше организације. Они се понашају као да су ревизори, да могу да нас контролишу, међутим, то није ни у складу са законом и нормама”, наводи Ристичевић.

Он додаје да неформална група грађана шири дезинформације о Борачкој организацији Пала, те да су једногласно на сједници осудили овај акт.

Он је рекао да је у позадини много дубља прича са покушајем урушавања не само паљанске Борачке организације, него, како је навео, и Републике Српске.

Ристичевић наводи да су идуће године избори, па поједини политички фактори желе да се инфилтрирају у ову организацију како би на тај начин промовисали своју партију.

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина додаје да Борачка организација Пале не води никакве активности када је ријеч о прикупљању потписа за измјену Закона о правима бораца.

“Овдје није поента заштита интереса борачке популације, све је ово политички мотивисано. Слични удари су били и раније, али Борачка организација Пала има карактер, стабилност и резултате који свједоче о њиховом раду”, нагласио је Парађина.

Према његовим ријечима, политици није мјесто у Борачкој организацији, те су захтјеви неформалне групе грађана контрадикторни, јер управо ова организација се бори да борачкој популацији буде боље.

Парађина је истакао да Борачка организација Пале захтијева од Владе Републике Српске да донесе механизме уз помоћ којих ће сва дјеца погинулих бораца коначно бити запослена, као и повећање личних и породичних инвалиднина, које нису квалитетно повећане од 2008. године.

Неформална група грађана упутила је захтјев Борачкој организацији Пала да им се достави примјерак статута удружења, програм рада и финансијски план за 2020. годину, те да их у писаној форми обавијесте ко је и на који начин у име Удружења донио одлуку да се не потписује петиција за измјене и допуне Закона оправима бораца Републике Српске, са акцентом на борачки додатак.

Filter 2019