Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

На прољеће почиње снимање филма “Дјеца Козаре”

Извор: РТРС

Редитељ Лордан Зафрановић представиће данас у Бањалуци филмски пројекат “Дјеца Козаре”.

Представљање пројекта заказано је за 12.00 часова у Културном центру Бански двор, а због епидемиолошке ситуације организовано је само за представнике медија.

Мирослав Могоровић, продуцент пројекта “Дјеца Козаре”, рекао је у Јутарњем програму РТРС-а да је циљ филма да се направи дјело које ће остати као документ прошлог времена и опомена да се страдања никада више не понове.

Могоровић је истакао да рад са Зафрановићем на оваквом дјелу, представља велику част и одговорност, изразивши наду да ће филм бити добро примљен како на нашим просторима, тако и свијету, јер је ријеч о причи из угла дјетета која носи универзалност разумљиву читавом свијету.

– Ово јесте филм о борби добра и зла. Оно што желимо јесте да покажемо истину о страдању, али и да кажемо да је добро побиједило зло на крају, што и јесте основ приче – рекао је он.

Могоровић је навео да снимање филма почиње на прољеће, а наставља се на јесен, јер пројекат захтијева такав временски распон.

Он је изразио наду да ће међу дјецом која ће бити ангажована у филму, а која ће бити аутентични представници овог краја, “испливати” будућа велика звијезда, односно, како је рекао, нови Славко Штимац. 

Filter 2019