Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /латиница

На проби са екипом позоришне представе “Седми дан”

Аутор: ФИЛТЕР

Позоришна представе “Седми дан”, настала по тексту Горана Врачара и његовом истоименом роману, премијерно ће бити изведена 15. марта у Kултурном центру у Источном Сарајеву. Режију и драматизацију “Седмог дана” потписује Александар Лазић.

У представи играју Јелица Kовачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазић, док ће Горан Султановић имати наснимљени монолог.
Осим глумаца које ћемо ускоро видјети на сцени Kултурног центра у Источном Сарајеву, значајан допринос овом остварењу дају бројни сарадници.
Данас вам представљамо Драгану Суџук и Јану Миленковић, које су задужене за кореографију.

Драгана Суџук (Вујић) завршила је балетску школу “Лујо Давичо”, потом и Академију уметности. Иза ње су године професионалног бављења игром, глумом и сценским покретом
У изјави за Филтер каже да глумце дуго познаје па јој је и рад на кореографији од почетка био лакши.
“Након неког времена поново се бавим глумачким покретом и то ме радује. Ова драма има изузетан енергетски потенцијал у самом тексту, тако да, када је отјелотворите, просто је невјероватно шта све и на који начин може произаћи”, каже Драгана
Додаје да је врло сам задовољна досадашњим радом, те да већ види успјешну премијеру и даља играња.
“Поносна сам на колеге и хвала Горану Врачару за одличан текст.”, рекла је Драгана.

Драгана Суџук

Јана Миленковић завршила је основну и средњу балетску школу “Лујо Давичо”, одсјек савремена игра. Од 2014. се професионално бави савременим плесом и перформансом на независној културној сцени Србије. Неке од представа и пројеката у чијој реализацији је учествовала су које се издвајају су “Врсте”; и “Scrape” Јоване Ракић, ,,Хегел и Дуга листа превара” и ,,Афанисис или о пресвлачењу”; групе “Хајде да”,,Година без лета” Станице сервиса за савремени плес, ,,Доћи ће Партизани опет” Душана Мурића, кратки плесни инклузивни филм ,,Поглед” Марка Пејовића…
О искуству рада на представи “Седми дан” каже да кроз физичко истраживање и разговоре, покушају да нађу нову естетику у покрету која нема препознатљив стил на који реферише, већ аутентично употпуњује текст и радњу у својој симболици коју изражавамо кроз тијело.
“На пробама тимски рад омогућава свим актерима, да доприносе реализацији са својим решењима и идејама, и самим тим још једном, кроз искуство потврђујем да је умјетност у стварању велика колико и њен циљ и крајњи резултат”, каже Јана.

Погледајте како се екипа представе припрема за премијеру у Источном Сарајеву.

Јана Миленковић са глумцима
Filter 2019