Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /латиница

На лијечењу 95 пацијената, седам на респиратору

Извор: Срна

Притисак пацијената на ковид амбуланту Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву не опада и број примљених пацијената далеко је већи од броја отпуштених са лијечења, изјавио је данас Срни директор ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Према његовим ријечима, у ковид одјељењу Болнице „Србија“ тренутно се лијечи 95 пацијената.

„У интензивној њези њези је 10 пацијената, од којих је седам на респиратору“, навео је Шешлија и додао да у посљедња 24 часа у овој болничкој установи није било смртних случајева узрокованих вирусом корона.

Истичући да у склопу Болнице „Србија“ уз ковид одјељење редовно раде и остала одјељења, Шешлија је констатовао да су здравствени радници након годину дана пандемије вируса корона и интензивног рада преморени.

Он је рекао да у Болници „Србија“, захваљујући надлежним институцијама Републике Српске, у првом реду Министарству здравља, имају довољне количине потребне опреме и потрошног материјала за рад у ковид и другим одјељењима.

„Пацијенти у нашој болници примају све терапије прописане за лијечење ковид болесника, као и у свим другим установама“, нагласио је Шешлија.

Filter 2019