Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

На ковид одјељењу 90 пацијената

Извор: Срна

На ковид одјељењу Болнице “Србија” у Источном Сарајеву хоспитализовано је 90 пацијената, од којих је пет на интензивној њези, од чега су четири прикључена на респиратор а један пацијент је интубиран, рекао је помоћник директора за медицинске послове ове здравствене установе Ђорђе Пејић.

Пејић је истакао да су у посљедња 24 час преминула три пацијента заражена вирусом корона.

Он је нагласио да је ситуација у Болници “Србија” изузетно тешка, јер константно имају велики прилив пацијената обољелих од вируса корона.

Пејић је рекао да Болница располаже потребним количинама лијекова, средстава и опреме за лијечење ковид пацијената.

“Ми морамо да примимо све пацијенте и трудимо се да прилагодимо своје капацитете епидемиолошкој ситуацији” рекао је он и додао да се у складу са погоршањем ситуације морају предузимати мјере како би били збринути сви пацијенти.

Пејић напомиње да се труде да, колико толико одрже и редован рад у овој здравственој установи у смислу других служби и да пруже услуге хирургије, педијатрије, али се и онколошки пацијенти морају збринути.

“Трудимо се да одржимо комплетно функционисање система и самим тим прилагођавамо се тренутној епидемиолошкој ситуацији” истакао је Пејић и додао да имају довољно капацитета да одрже систем стабилним.

Он додаје да ће морати, уколико буде потребно и нека друга одјељења оспособити и смањити њихове капацитете како би смјетили све обољеле од вируса корона, али онда имају велики проблем са функционисањем тох одјељења.

Пејић је нагласио да је у Болници “Србија” почела вакцинација здравствених радника који су изразили жељу.

Према његовим ријечима, уназад три дана вакцинисано је 146 здравствених радника, гдје је тежиште на људима који раде са ковид пацијентима.

Он је напоменуо да је раније вакцинисано 27 здравствених радника и у посљедња два дана урађена је и њихова ревакцинација са “спутник ве” вакцином.

Пејић је додао да имају и 19 радника који су се раније вакцинисали у Србији.

Filter 2019