Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /латиница

Настављена потрага за несталим дјечаком из Невесиња

Извор: РТРС

За дјечаком Вукашином Самарџијом из Невесиња, чији је нестанак пријављен прије два дана, тренутно трага 300 људи.

Потрага је проширена. Од јутрос су у потрагу укључена два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске, а Републичка управа Цивилне заштите на располагање је ставила и дронове.

– Уз 300 људи који тренутно трагају за дјечаком, укључили смо и најсавременије дронове Републичке управе Цивилне заштите. Предност је што дронови имају могућност да у свим условима препознају обрисе и надамо се да ћемо данас пронаћи дјечака – рекао је Милан Новитовић, директор Републичке управе Цивилне заштите.

У потрагу су укључени полиција, припадници цивилне заштите, Горске службе спасавања, ватрогасци, планинари, ловци, родбина и грађани Невесиња.

Потрага за дјечаком из Невесиња траје трећи дан, а током ноћи је за за дјечаком трагало 120 спасилаца Горске службе спасавања, рекао је Ненад Иконић из Републичке управе Цивилне заштите, који руководи акцијом.

– Нико није одмарао. Пронашли смо трагове бицикла, али не можемо поуздано рећи да се ти трагови могу довести у вези са дјечаковим бициклом. Пас који је са дјечаком био када је виђен посљедњи пут, вратио се кући. Надамо се да ће потрага данас бити завршена – каже Иконић.

Из Општинског Штаба Цивилне заштите позвали су људе спремне да помогну да дођу од осам до девет часова у Сеоски дом у Крековима гдје ће добити распоред.

Дјечак је висок 130 центиметара, ситне је грађе, црне косе и црних очију. Посљедњи пут је виђен у јакни плаве боје са бијелим шарама, сивој тренерци и браон гуменим чизмама. Сматра се да се дјечак од куће удаљио бициклом са псом, расе шарпланинац.


Filter 2019