МУП Српске и СИПА одбацују тврдње о дјеловању Беливукове групе

Извор: РТРС

Након хапшења Вељка Беливука у Београду и откривања појединости о дјеловању Кавачког клана у региону, у медијима у Србији појавиле су се информације да се њихово дјеловање простире и на подручју Републике Српске.

Те тврдње, међутим, за сада одбацују и МУП Српске и СИПА, али и они који су прозвани као Беливукови сарадници.

На подручју Републике Српске и БиХ не води се истрага која се може довести у везу са дјеловањем Беливукове групе и Кавачког клана, потврђује и полиција Српске и бх. агенција за истраге.

Из Београда нико није тражио истрагу, иако су у МУП-у обавијештени о свему што је до сада откривено о дјеловању Беливукове групе: “Обавјештавамо вас да се Министарству унутрашњих послова Републике Српске нико није обраћао са предузимањем мјера и радњи у вези са истрагом дјеловања криминалне групе Вељка Беливука и у Републици Српској.”

– Агенција за истраге и заштиту није запримила званични захтјев колега из Републике Србије, али што се тиче натписа из појединих медија о дјеловању криминалне групе, СИПА свакако прати та дешавања – рекао је Лука Миладиновић из Сипе.

Они који су у београдским медијима прозвани као директни сарадници спремни су, кажу, на све врсте провјере да докажу да је прича измишљена.

За сада се у том контексту спомиње неколико чланова ДЕМОС-а, у чију одбрану је стао и локални СНСД с подручја Источног Сарајева.

– Позивам било коју агенцију, полицијску, да организује полиграфско испитивање мене и Дејана Којића и тих људи који стоје иза ових натписа. Врло добро знамо ко су ти људи, и да буде директно пред камерама то испитивање извршено, да одговоримо на сва могућа питања од нашег рођења па до данас – наводи прозвани Ацо Станишић, ДЕМОС.

– У име градског одбора и лично желим да кажем да сви заједно у потпуности подржавамо Ацу Станишића као човјека кога познајемо сви ми и кога познаје локална заједница у којој он и његова породица живи. У привредним субјектима у којима он руководи и ради знају да се ради о човјеку који ни на који начин никада није у друштву показао да може да ради нешто противзаконито и нешто што ће наштетити друштву – категоричан је Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева.

Повезивање чланова ДЕМОС-а из Источног Сарајева са Беливуковом групом представља покушаје да се наруше односи ДЕМОС-а и СНСД-а, рекао је Ћосић, СНСД-ов градоначелник Источног Сарајева.

Filter 2019