Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Митропилит Хризостом посјетио Источно Ново Сарајево

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

На иницијативу Његовог високопреосвештенства, Митрополита Дабробосанског, гдина. Хризостома, на сједници Скупштине општине биће предложено усвајање одлуке о измјени Регулационог плана, којим ће бити предвиђена изградња Саборног храма Српске Православне Цркве на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Тим поводом Митрополит је данас у пратњи свештенства, боравио у посјети општини Источно Ново Сарајево, гдје се састао и разговарао са начелником општине Јованом Катићем.

Начелник Катић пожелио је срдачну добродошлицу митрополиту и свештенству и изразио задовољство њиховом посјетом.

Његово високопреосвештенство, Митрополит Дабробосански, гдин. Хризостом, у пратњи начелника Катића прошетао је улицама наше општине, те обишао – новоизграђени Трг „Републике Србије“, „Парк Великана“, Улицу Дечанска, будуће вјештачко језеро и Градски парк „Гаврило Принцип“. Данашња посјета била је прилика да се обиђе и локација на којој ће бити изграђен будући саборни храм наше цркве.

Такође, начелник Катић овом приликом упознао је митрополита са пројектима, које Општинска управа планира и тренутно реализује на територији општине Источно Ново Сарајево.

Filter 2019