Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Медицински факултет постао члан Европске асоцијације медицинских факултета

Извор: ФИЛТЕР

Медицински факултет Фоча Универзитета у Источном Сарајеву постао је члан Европске асоцијације медицинских факултета ( The Association of Medical Schools in Europe – AMSE).

У саопштењу Медицинског факултета наводи се да је ријеч о организацији која је започела свој рад 1979. године као Асоцијација декана медицинских факултета у Европи. Више од четири деценије AMSE представља форум европских медицинских факултета за размјену искустава у областима образовања, истраживања и менаџмента.    

“Рад Асоцијације заснива се на организацији конференција о темама које су од посебног интереса за наставнике медицинских факултета  кроз које се настоји подстаћи и развити одржива сарадња између медицинских високошколских установа у Европи”, наведено је у саопштењу.

Тренутно се на листи чланова Асоцијације налази 69 медицинских факултета из 27 европских земаља, а Медицински факултет у Фочи је једина јавна високошколска установа из Босне и Херцеговине која је члан Асоцијације. 

“Чланством у AMSE желимо да ојачамо процес интернационализације високог образовања започет увођењем студија Медицине на енглеском језику на нашем факултету. Настојаћемо да кроз сарадњу са другим европским медицинским факултетима имплементирамо најбоље праксе и искуства и на тај начин сачувамо лидерску позицију у региону када је ријеч о образовању кадрова медицинске струке у складу са савременим токовима и трендовима”, поручију са Медицинског факултета.

Filter 2019