Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Медицинска струка тражи доношење ригорознијих мјера

Извор: РТРС

Представници медицинске струке истакли су данас на састанку у Бањалуци Главног координационог тима значај доношења ригорознијих мјера, како би се зауставио раст броја заражених вирусом корона и забрињавајуће повећање броја хоспитализованих грађана у болницама широм Републике Српске.

Они су затражили да на сутрашњој сједници Републичког штаба за ванредне ситуације буде размотрено увођење строжих мјера које се тренутно примјењују у земљама у окружењу, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Представници здравственог сектора указали су да је тренутно стање у болницама забрињавајуће у односу на почетак епидемије вируса корона прије годину дана, наводећи да пацијенти имају теже клиничке слике, и да су то углавном млади људи у доби од 30 до 49 година.

Они су оцијенили и да медицинско особље већ годину дана улаже надљудске напоре да пацијентима у болницама широм Републике Српске буде пружена помоћ и заштита, а све с циљем спасавања живота грађана Републике Српске.

Током састанка који су данас у Бањалуци одржали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, анализиране су све епидемиолошке мјере које су на снази у Републици Српској.

Састанку, на којем је разговарано о погоршаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, присуствовали су и директор Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић и шеф Тима за праћење спровођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић.

Filter 2019