Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /латиница

Манастир Хиландар додијелио стипендију Биљани Чекић

Извор: hilandar.org

Биљани Чекић, која је пред филмским камерама оживјела лик мале Даре из Јасеновца, данас је, по благослову игумана Светог манастира Хиландара, Високопреподобног архимандрита Методија, уручена стипендија коју ће добијати до завршетка школовања.

Стипендију је у просторијама Задужбине Хиландара у Београду уручио директор Миливој Ранђић. У пратњи Биљане били су њен отац Радован, сестра Дајана, брат Стефан и продуцент филма Макса Ћатовић.

Манастир Хиландар је овим гестом желео да ода признање и изрази захвалност Биљани Чекић на упечатљивој улози мале Даре. Она је својом потресном улогом допринијела да се о страдању невиних Срба, Јевреја и Рома, а посебно дјеце, у усташким логорима смрти, коначно упознају и они који до сада о томе ништа нису знали или су преко те чињенице олако прелазили.

Братство Хиландара се нада да ће стипендија помоћи Биљани да се успјешно школује и да преброди све тешкоће са којима се данас она, њена породица и српски народ који живи на страдалном подручју Козарске Дубице, сусрећу.

Filter 2019