Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /латиница

Коалициони односи СНСД-Демос стабилни и усмјерени ка зацртаним циљевима

Извор: Срна

Коалициони односи СНСД-а и Демоса стабилни су на републичком и локалном нивоу и усмјерени ка спровођењу зацртаних циљева, закључено је данас на састанку делегација ове двије политичке партије у Бања Луци.

Лидер СНСД-а Милорад Додик истакао је да двије политичке партије имају највише усаглашене циљеве.

– Морамо интензивно радити на побољшању одређених ствари, као што је ситуација у Шумама Републике Српске – рекао је Додик новинарима након састанка.

Према његовим ријечима, неопходно је да сарадња двије политичке партије буде додатно побољшана, као и ситуација у друштву.

– Разговарали смо о ситуацији у јавним предузећима, а постоји проблем адекватне кадровске политике и лидерства. Било је ријечи и о економским односима и заједничкој борби против пандемије вируса корона која је начинила значајну штету – рекао је Додик.

Он је нагласио да се припрема структура за сарадњу двије политичке партије за опште изборе у БиХ.

– Вјерујемо да заједничким наступом не би требало да имамо проблема на општим изборима – каже Додик.

Чубриловић је навео да ће коалициони партнери предвођени СНСД-ом за опште изборе у БиХ, који би требало да буду одржани 2022. године, осмислити најбоље програме.

Он је навео да СНСД и Демос немају различите политичке ставове.

– Циљ нам је да сви у Српској буду што задовољнији. Желимо да што лакше реализујемо зацртане програмске циљеве, а Демос не тражи оно што му у коалиционом односу не припада – рекао је Чубриловић.

Он је напоменуо да се у појединим сегментима мора конкретно дјеловати, а посебно у јавним предузећима.

– Морамо отворити Републику Српску као што је било од 2006. до 2012. године када смо постали много видљивији на политчкој сцени, али и у економији – рекао је Чубриловић.


Filter 2019