Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

ДНС позива на оставке, Катић поручује:”Нешић мисли да је народ слијеп”

Извор: ФИЛТЕР

Након што се синоћ у јавности појавио снимак са приватног окупљања, за који поједини медији тврде да је настао прије неколико дана, појавиле су се бројне реакције.

Пошто је наведен као организатор окупљања, јутрос се саопштењем огласио Ацо Станишић који је навео да је снимак настао у фебруару 2020.

На снимку се виде и градоначелник Источног Сарајева, те начелници Пала и Источног Новог Сарајева.

Управо они су били разлог да се огласе и из ОО ДНС-а Источно Ново Сарајево. У саопштењу су тражили смјену Ћосића, Југовића и Катића.

“И док се грађани и угоститељи драстично кажњавају због кршења мјера Kризног штаба, они који би први, за примјер осталима требало да их поштују, понашају се бахато и пролазе некажњено”, каже се у саопштењу.

Јавно се огласио Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево, који је навео да су снимци настали много раније.

“Од изношења лажи, неистина и подметања једино горе је када онај, који је синоним бахатости, неодговорности, кршења свих моралних и друштвених норми, мисли да је народ слијеп, глув и неинтелигентан, те да су друштвене мреже и пискарање по истим посебан свијет, гдје људи не виде чињенице. Предраг Нешић, особа која врхунац бахатости показује шутирањем новца на породичној прослави, која тротоар свакодневно сматра личним паркинг мјестом, особа која по сарајевским угоститељским објектима у вријеме мјера, на које подсјећа, плаћа цехове од више хиљада марака – није особа која смије себи допустити да позива било кога на одговорност или додјељује епитете бахатости, још мање да говори о моралу и поштењу!”, навео је Катић на својој фејсбук страници.

Он је позвао Предрага Нешића да се у наредном периоду, како је навео, позабави и обрачуна са сваким видом његове бахатости и неодговорности.

“Његовим дјелима – пријетњама физичким обрачунима новинарима, застрашивањима, неуредним градилиштима, уништеним јавним површинама око истих, паркираним возним парком на непредвиђеним мјестима и свим другим видовима пљувања по народу, овој локалној заједници и сваком појединцу, ће се надлежни органи бавити, за шта ћу лично подносити пријаве када год уочим кршења прописа, почевши од данас”, написао је Катић.

На крају је додао да он иза сваког свог дјела, потеза, понашања и ријечи стоји чврсто и одговорно.

“Због тога овим путем поручујем именованом да нећу поднијети оставку и да ћу и даље, још одлучније и снажније радити за народ и у интересу народа, штитећи их од оних којима су пуна уста поштења док шутирају износе који би могли нахранити пола локалне заједнице коју покушавају заварати својим пискарањима.
Ако икада дође до реалне ситуације која ће изискивати моју оставку, одговорно тврдим да ћу је поднијети без поговора сам, а не на иницијативе оних који својим понашањем и дјеловањем не заслужују да обнашају нити једну јавну функцију, нити да држе моралне придике”, написао је Катић.

Он је приложио и молбу коју је упутио Полицијској станици Источно Ново Сарајево.

Filter 2019