Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Дешавања у објектима ОЦ “Јахорина” заслужују реакцију надлежних органа

Извор: ФИЛТЕР

Саопштење за јавност ОО ДЕМОС-а Пале преносимо у цјелости.

“Општински одбор Демократског савеза – ДЕМОС Пале најоштрије осуђује поступке управе Олимпијског центра “Јахорина”, која је у објекту којим газдује организовала прославу уз музику уживо, чиме су прекршене мјере и препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације које су донесене због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској.

Према снимцима који су се појавили у јавности видљиво је да је у суботу, 6. марта 2021. године, у објекту којим газдује Олимпијски центар, а који при томе нема ни грађевинску ни употребну дозволу, организована забава која како по бројности и непридржавању препорука које се односе на ношење маски и одржавања дистанце, тако и по музици уживо није у складу са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, који је само два дана прије тога пооштрио мјере због наглог раста броја обољелих и хоспитализованих лица.

У прилог томе колико о мјерама Штаба брину у Олимпијском центру најбоље говори присуство предсједника Надзорног одбора Недељка Елека спорној забави. Елек би, као и остали чланови руководства и управе Олимпијског центра, морао бити примјер узорног понашања и некога ко брине за све посјетиоце центра и њихово здравље, а не неко ко својим поступцима подржава управо супротно од тога.

Уз поменуту забаву, јавност Пала и Источног Сарајева већ данима има информације о томе да су у објектима Олимпијског центра у протеклом периоду организоване приватне забаве на којима су гостовале познате регионалне звијезде попут Јелене Розге и ОК бенда, а које су, такође, огранизоване супротно свим одлукама и препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Овакво понашање заслужује сваку осуду, не само од судионика у политичким процесима и јавном животу, већ и реакцију надлежних органа у чијој је надлежности поступање по овим прекршајима.

Свјесни смо да је крајње илузорно позивати на моралну одговорност отуђене центре моћи који управљају Јахорином, а који су првом приликом освету за неудовољавање њиховим захтјевима покушали ријешити преко наше дјеце укидајући им дата права, али очекујемо да барем пред институцијама одговарају за угрожавање здравља нашег становништва, јер је свака та забава могуће жариште у срединама у које се гости Олимпијског центра након тих забава упуте.”

Filter 2019