Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Данијела Мрда нови директор Архива БиХ

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У Архиву БиХ данас је обављена примопредаја дужности између досадашњег и новог директора.

Данијела Мрда је дужност преузела од Саше Клепића, досадашњег директора Архива.

“Жеља ми је да Архив Босне и Херцеговине настави путем развоја и остане лидер архивске службе у БиХ. Урађен је велики посао који смо зацртали на почетку мандата, а то је рестаурација складишног простора и депоа, чиме је вриједна архивска грађа заштићена од пропадања за дужи период. Посла у Архиву увијек има и сигуран сам да ће ново руководство наставити у позитивном смјеру” нагласио је Клепић.

Данијела Мрда је изразила задовољство што долази на чело институције која јој је блиска по личном професионалном интересу и у којој раде људи који воле свој посао, наведено је на званичној веб страници Архива БиХ.

“Сви смо један стручан тим и заједничким залагањем руководства и запослених не очекујем да ће бити нерјешивих проблема у годинама које су пред нама”, истакла је Мрда.

Савјет министара БиХ 17. марта именовао је Данијелу Мрду за директора, а Шимуна Новаковића и Фуада Охрановића за замјенике директора Архива Босне и Херцеговине. Они су изабрани као најбоље рангирани кандидати након завршене процедуре јавног конкурса у складу са мишљењем Агенције за државну службу БиХ.

Мрда је, до преузимања дужности директора Архива БиХ, била директор ОШ “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву и предсједник Актива директора основних школа Сарајевско-романијске регије.

Била је народни посланик у претходном сазиву Народне скупштине Републике Српске.

Filter 2019