Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /латиница

Грађанима забрањено кориштење обиљежја која садрже симболе Полиције Српске

Извор: Глас Српске

Грађанима је забрањено коришћење визуелног идентитета полицијске значке, легитимације, другог обиљежја или ознаке који садрже елементе визуелног идентитета значке или легитимације МУП-а Српске, саопштено је данас из овог министарства.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавијестило је данас јавност да је од сутра на снази Уредба о допунама Уредбе о службеној легитимацији и полицијској значки која забрањује физичком лицу које није полицијски службеник МУП-а РС посједовање или коришћење значке, легитимације, другог обиљежја или ознаке који садрже елементе визуелног идентитета значке или легитимације МУП-а Српске.

– За кршење ове норме предвиђена је новчана казна од 1.000 до 3.000 КМ – саопштено је из МУП-а РС.

Овом уредбом забрањена је неовлашћена израда, промет, посједовање или коришћење значке, легитимације, другог обиљежја или ознаке који садрже елементе визуелног идентитета значке или легитимације МУП-а Српске.

За кршење наведене норме предвиђена је новчана казна за правно лице од 2.000 до 5.000 КМ, а за одговорно лице у правном лицу, те за предузетника и физичко лице новчана казна од 1.000 до 3.000 КМ.

Filter 2019