Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Gašanović na sastanku sa Viškovićem

Izvor: Opština Istočni Stari Grad

Danas je u Banjaluci u Vladi Republike Srpske premijer Radovan Višković ugostio načelnika opštine Istočni Stari Grad Boja Gašanovića.

Načelnik Gašanović je prezentovao razvojne projekte opštine gdje je fokus razgovora bio na otvaranju prvog Tehnološkog parka u Republici Srpskoj koji je izgrađen na Trebeviću, ali i jačanju institucionalnih kapaciteta za koje je opština u najvećoj mjeri obezbijedila poslovne prostore.

Infrastruktura je bila takođe jedna od tema o kojoj se razgovaralo tokom ovog sastanka.

“Zahvalan sam premijeru Viškoviću koji je odvojio vrijeme i ugostio me u kabinetu. Od velike je važnosti da, u ovim teškim vremenima za sve nas, zajednički pronađemo rješenja za neke od problema koji stopiraju naš samostalni opstanak i razvoj. Istočnom Starom Gradu je potrebna pomoć institucija višeg nivoa i drago mi je da je premijer imao razumijevanja i sluha da pokušamo zajednički prevazići pobleme lokalne zajednice”, rekao je načelnik Gašanović.

Premijer je izrazio želju da posjeti kompaniju Symphony Group koja gradi tehnološki park, a tokom razgovora pokazao je dobru volju da pomogne u rješavanju nekih od problema koje je istakao načelnik Gašanović.

Filter 2019