Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Вучић: Да не живимо за то да опањкавамо једни друге

Извор: Независне новине

Ми у Србији не можемо да будемо срећни ако нису срећни људи у Сарајеву, Бањалуци, Мостару, Тузли и другим градовима, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије, након донације вакцина ФБиХ.

“Срећан сам ако ћемо вакцинама да спасимо пет, десет или 20 живота, али сам дошао да говорим о нечему другом”, рекао је Вучић.

“На састанку сам замолио да направимо велики самит БиХ и Србије на свим нивоима власти и да то буде највећи самит који смо икад направили. Да шире отворимо границе једни према другима, да фитосанитарне инспекције раде 24 сата да камиони не чекају на границама”, рекао је Александар Вучић.

Он је рекао да није само питање вакцина, већ повјерења и да “не живимо за то да опањкавамо једни друге код свјетских и европских званичника”.

“Живимо једни поред других и немамо никог важнијег. Да пробамо да говоримо што више једним гласом, јер смо много јачи када говоримо једним гласом према Бриселу и свету”, поручио је Вучић.

“Ми балкански народи можемо да се сами помогнемо. Заједнички можемо да идемо много брже од напреднијих од нас, ако будемо веровали стварали поверење једни према другима”, рекао је предсједник Србије.

Вучић је у вези с вакцинама навео да су обезбиједили 10.000 АстраЗенека вакцина за ФБиХ и да ће из европских програма добијати ту вакцину као најчешћу.

Рекао је да могу да затраже коју год вакцину желе и да ће је они доставити.

Filter 2019