Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Bogić Bogićević neće biti gradonačelnik Sarajeva

Izvor: Glas Srpske

Bogić Bogićević, koji je bio kandidat za gradonačelnika Sarajeva odustao je od kandidature. O tome je obavijestio predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.

U pismu koje je uputio lideru SDP-a, Bogićević je napisao: 

“Obavještavam te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju. Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva”, napisao je Bogićević. 

Zahvalio se SDP-u i dijelu javnosti koji mu je iskazao veliku podršku i poštovanje. 

“Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati”, navodi se u mejlu Bogića Bogićevića. 

Podsjetimo, danas je održana konstitutivna sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj su zakletve položili vijećnici, ali nije izabrano rukovodstvo, zbog, kako je navedeno, “sumnji u glasanje”. Kandidati za predsjedavajućeg Vijeća bili su Jasmin Ademović (NiP) i Srđan Srdić, kojeg je predložila SDA, prenosi Depo.

Filter 2019