Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Богић Богићевић неће бити градоначелник Сарајева

Извор: Глас Српске

Богић Богићевић, који је био кандидат за градоначелника Сарајева одустао је од кандидатуре. О томе је обавијестио предсједника СДП-а Нермина Никшића.

У писму које је упутио лидеру СДП-а, Богићевић је написао: 

“Обавјештавам те о мојој неопозивој одлуци да повучем кандидатуру за градоначелника Сарајева. Она је очигледно постала камен спотицања у коалиционим односима Четворке, која је тим поводом показала евидентно нејединство на данашњој сједници Градског вијећа Сарајева. То нејединство својеврсна је порука да, унутар Четворке, нисам пожељан кандидат за поменуту одговорну функцију. Не желим да се ваши међустраначаки односи нарушавају због мене, нити желим да се моје име користи у недоличним политичким и изборним играма, на шта је личила данашња сједница Градског вијећа Сарајева”, написао је Богићевић. 

Захвалио се СДП-у и дијелу јавности који му је исказао велику подршку и поштовање. 

“Нажалост, не мојом кривњом, њихова очекивања су изневјерена. Моју одлуку не мислим шире образлагати нити даље јавно коментарисати”, наводи се у мејлу Богића Богићевића. 

Подсјетимо, данас је одржана конститутивна сједница Градског вијећа Града Сарајева на којој су заклетве положили вијећници, али није изабрано руководство, због, како је наведено, “сумњи у гласање”. Кандидати за предсједавајућег Вијећа били су Јасмин Адемовић (НиП) и Срђан Срдић, којег је предложила СДА, преноси Депо.

Filter 2019