Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /латиница

Богићевић: Моје повлачење је било неопозиво, данашње гласање је сувишно

Извор: klix.ba

Богић Богићевић, ако је судити према писму које је послао новоизабраном предсједнку Градског Вијећа Града Сарајева Јасмину Адемовићу, неће одустати од своје одлуке да не жели бити градоначелник главног града БиХ.

Kако је у писму рекао Богићевић, не требају очекивати његово изјашњење о данашњем “избору” за градоначелника Сарајева, јер је то гласање било потпуно беспредметно.

“Прије два дана јавно и неопозиво повукао сам своју кандидатуру и о томе обавијестио и предлагача и јавност. Неопозиво повлачење значи коначну одлуку, о којој се даље не може разговарати. Нисам, дакле, пристао да останем кандидат, па, према томе, нисам ни могао бити изабран. Јако је некоретно што ни једном ријечју нико на данашњој сједници није ни поменуо моје неопозиво повлачење кандидатуре”, пише Богићевић.

Kако је рекао, ради заустављања даљих манипулација његовим именом, тражи да јавност буде обавјештена о стварним чињеницама, прије свега о томе да је 24. марта неопозиво повукао своју кандидатуру, те да је стога данашње гласање о њему у Градском вијећу Сарајева било потпуно беспредметно и сувишно.

“Било би поштено да преузмете одговорност за данашња дешавања у Градском вијећу, умјесто што кривицу покушавате да пребаците на мене, дајући ми неке нове рокове за изјашњавање о нечему о чему сам се већ неопозиво изјаснио”, закључује Богићевић.

Подсјећамо, након што је данас за предсједника Градског вијећа Сарајева изабран Јасмин Адемовић, вијећници су једногласно изгласали Богића Богићевића за новог градоначелника Сарајева, који је био једини кандидат.

Важно је напоменути да је Богићевић након сједнице Градског вијећа 24. марта, дао неопозиву оставку на мјесто кандидата за градоначелника Сарајева.

Filter 2019