Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

Ambasador Berjan preuzeo nagradu za promo video Turističke organizacije Republike Srpske

Izvor: FILTER

Turistički promotivni video „Nothing much but much more“ Turističke organizacije Republike Srpske (TORS), osvojio je izuzetnu treću nagradu u kategoriji najboljih turističkih destinacija – regiona, na prestižnom Japanskom svjetskom festivalu turističkog filma održanom 2-3 marta 2021. godine.

Ovu izuzetnu nagradu, u ime TORS-a, lično je preuzeo ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Japanu, dr Siniša Berjan, u budističkom hramu Kijomizu-dera /Kiyomizu-dera/ u gradu Kjotu, staroj prestonici Japana, koji je ujedno bio i mjesto održavanja Festivala. Hram je osnovan davne 787. godine i uvršten je u UNESCO listu svjetske baštine, te obzirom na njegovu kulturnu i istorijsku vrijednost, služi za organizaciju događaja od izuzetne važnosti.

Svečanoj ceremoniji uručivanja nagrade, između ostalih, prisustvovali su Tsujoši Kigava /Tsuyoshi Kigawa/, direktor Festivala; Akihiro Kašima /Akihiro Kashima/, predsjednik međunarodnog žirija; i Seigen Mori /Seigen Mori/, vrhovni sveštenik hrama i član žirija. Organizatori Festivala ocjenili su promo video TORS-a veoma visokim ocjenama i prenijeli ambasadoru svoje divljenje prema turističkim potencijalima i prirodnim ljepotama Republike Srpske.

Ambasador Berjan, u ime TORS-a, poklonio je sliku direktoru Festivala, koja simbolično predstavlja Republiku Srpsku a prigodni pokloni su uručeni i predsjedniku žirija kao i vrhovnom svešteniku hrama.

Na poziv ambasadora, ovi eminentni japanski stručnjaci, potvrdili su mogućnost posjete Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, sa ciljem dalje promocije regije, čim se steknu uslovi za bezbjedna putovanja.

Na Festivalu je nagrađeno 68 videa u šest tematskih kategorija, od ukupno 1327 registrovanih videa iz brojnih zemalja svijeta. To je ujedno i najveći broj registrovanih videa u istoriji održavanja Festivala.

Treća festivalska nagrada za turistički promo video TORS-a je od izuzetnog značaja uzimajući u obzir broj pristiglih turističkih videa te izuzetno stroge kriterijume međunarodnog žirija. Turističkom promo videu „Nothing much but much more“ je ovo 15. priznanje za film koje je stiglo sa festivala širom svijeta, a sada i iz Japana. Japanski svjetski festival turističkog filma je oficijelni član Međunarodnog komiteta turističkih filmskih festivala.

Filter 2019