Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /латиница

Александар Лазић – потпис на драматизацију и режију “Седмог дана”

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Остало је 14 дана до премијере позоришне представе “Седми дан” коју је по истоименом роману Горана Врачара, режирао и драматизовао Александар Лазић.

Лазића ћемо 15. марта гледати на сцени Kултурног центра јер је један од глумаца.

“Након читања романа “Седми дан” Горана Врачара, разумијевајући филигранске односе и комплексну стварност садашњих људи на земљи у својим проблемима, који лутају и тумарају, имао сам потребу да помогнем у одгонетању. Видјевши мотиве који ће нам донијети нову призму и увид у разрјешење, драматуршки сам покушао да тумачим како се мотив љубави и убиства може ставити у двије равни. Божанску и земаљску. Ту свако од нас може да употријеби своја средства у могућности да нам сутра, а и нашој дјеци, буде боље. Дјело ће показати пут и плодове које смо убрали успут”, каже Лазић у изјави за Филтер.

Премијера представе у Kултурном центру Источно Ново Сарајево је заказана за 15. март а потом слиједе извођења у Београду, Новом Саду, Бања Луци и Нишу.

Александра Лазића смо гледали у филмовима “На лепом плавом Дунаву”, “Ближњи”, “Балканска међа”, “Пијавице” и “Име народа, те серијама “Јелена”, “Пет”, “Југословенка”, “Тајне службе Србије” и “Балканска међа”.

Filter 2019