Wed. May 12, 2021
ћирилица /латиница

Јуначко срце – Ноле јачи од повреде и Раонића

Извор: ФИЛТЕР/О.Б.

„Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака“!

Данас је ова Његошева мисао добила свој смисао и на тениском терену Мелбурн парка у Аустралији. Новак Ђоковић је савладао Милоша Раонића са 3:1 у сетовима упркос незгодној повреди од прије два дана. Ноле није могао да користи своја тениска оружја онако како он то зна, али његово јуначко срце не може нико и ништа да омете.

Цијели тениски свијет и сви навијачи српског тенисера од петка су стрепили шта ће се десити са Новаком и да ли ће бити у стању да настави свој поход по рекордну 9. титулу у Аустралији након повреде. Редале су се вијести о томе како Новак није тренирао у суботу, како је за њега завршен турнир…

Међутим…

У недјељу у 10:30 часова Новак је изашао на терен против Црногорца са канадским пасошем Милоша Раонића и у четири сета га побиједио 3:1 (7:6 4:6 6:1 6:4).

Први сет, рововска борба. Играло се гем за гем, није било брејкова. После 6:6 ушло се у тај брејк који је Ноле освојио и повео 1:0 у сетовима.

Други сет добија Раонић са 6:4 и резултат у том тренутку је био 1:1 у сетовима. Раонић је затражио медицински тајм аут због повреде скочног зглоба. Ускоро је меч настављен. Раонић одузима Новаку сервис и осваја брејк у петом гему другог сета, ту предност задржава до краја сета.

Трећи сет Новак осваја у великом стилу 6:1. После уводних 1:1 Ноле сервира одлично за 2:1 у гемовима, па онда одузима сервис Раонићу за 3:1. До краја сета Новак одузима још један сервис Раонићу и завршава трећи сет у своју корист.

У четвтром сету смо видјели велику борбу и неријешен резултат у гемовима до 4:4. Онда Новак прави брејк на сервис Раонића за 5:4. У сљедећем гему Новак је рутински сервирао и освојио свој трећи сет, а уједно и меч.

Ово је био 12. меч Новака и Милоша и резултат је 12:0 за нашег тенисера.

Сљедећи меч у четвртфиналу Аустралиан Опена Новак игра против Александра Саше Зверева.

Filter 2019