Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /латиница

Јака и стабилна Србија гарант напретка и стабилности региона

Извор: Срна

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у честитки поводом Сретења – Дан државности Србије истакао је да се руководство и народ Републике Српске искрено радују економском и привредном напретку Србије, јер је само јака, стабилна и просперитетна Србија гарант напретка и стабилности цијелог региона.

“Прослављање дана када је донесен први демократски, Сретењски устав, чврсти је темељ на којем Србија постоји, изграђује се и развија као парламентарна, демократска и слободна држава”, навео је Чубриловић у честитки упућеној предсједнику Србије Александру Вучићу, предсједнику Скупштине Ивици Дачићу и предсједнику Владе Ани Брнабић.

Чубриловић је захвалио Вучићу и руководству Србије за несебичну помоћ коју Србија пружа Српској, кроз веома значајне пројекте, скоро у свим локалним заједницама.

“Желим да истакнем да је наша сарадња протеклих година на највишем нивоу и да је Ваша заслуга у томе велика и немјерљива, што грађани Српске препознају и цијене. Руководство и народ Српске искрено се радују економском и привредном напретку Србије, јер је само јака, стабилна и просперитетна Србија гарант напретка и стабилности цијелог региона”, навео је Чубриловић у честитки коју је у своје и у име Народне скупштине упутио руководству и грађанима Србије.

Чубриловић је руководству Србије упутио искрене поздраве у име највишег законодавног тијела Републике Српске и изразио наду да ће међусобна сарадња бити још чвршћа и успјешнија, на корист и радост свих грађана.

У Србији се данас обиљежава Дан државности, спомен на два важна догађаја из њене историје која су се десила на Сретење, 15. фебруара 1804. и 1835. године – Први српски устанак и Сретењски устав, један од најдемократскијих у 19. вијеку.  

Вишковић: Српска поносна на сваки успјех Србије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку премијеру Србије Ани Брнабић, државном руководству и свим грађанима поводом Дана државности Србије, истичући да је Србија из године у годину економски, политички и социјално све јача, а Република Српска поносна на сваки њен успјех.

Он је изразио увјерење да ће братске везе, међусобно повјерење и обострана подршка која повезује Србију и Републику Српску у будућности бити још снажнији, на добробит свих грађана, саопштено је из Владе Републике Српске.

“Са искреном жељом да Србија настави да се креће путем просперитета, свим њеним грађанима желим много успјеха”, наводи се у честитки коју је Вишковић упутио у лично име и у име Владе Српске.

Цвијановић: Економски јака и политичкистабилнаСрбија – ослонацСрпске

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу, државном руководству и свим грађанима поводом Сретења – Дана државности Србије, истичући да руководство Српске и њени грађани у економски снажној и политички стабилној Србији виде узданицу и најјачи ослонац, а сваки њен празник доживљавају и осјећају као свој.
“Поштовани предсједниче, користим прилику да још једном изразим захвалност институцијама Србије на бројним пројектима који су реализовани у Републици Српској, као и за вриједну помоћ која је упућена овдашњим здравственим установама у борби против вируса корона”, навела је Цвијановићева у честитки коју је упутила у лично име и у име грађана Српске.

Она је честитала Вучићу на свим резултатима које је Србија остварила у процесу вакцинације, на суверености коју је показала у набавци вакцина, као и на самом процесу имунизације, оцјењујући да се Србија на тај начин сврстала међу најуспјешније државе свијета, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

“У увјерењу да ће Србија, као фактор регионалне стабилности, наставити путем успјеха у свим областима, а наше институционалне и братске везе бити још чвршће и садржајније, на добробит свих наших грађана, срдачно Вас поздрављам”, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Filter 2019