Шеранић: Нове дозе вакцина стижу 28. фебруара

Извор: Срна

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да нове дозе вакцина, према подацима од добављача и дистрибутера, стижу 28. фебруара, и да је ријеч о дозама за вакцинацију 100.000 људи.

“Надам да ће то бити реализовано и да ћемо моћи кренути у масовнију вакцинацију”, рекао је Шеранић новинарима у Приједору, гдје је присуствовао почетку вакцинације здравствених радника Болнице “Доктор Младен Стојановић”.

Говорећи о вакцинацији у Србији здравствених радника из Српске, за шта је било упита, Шеранић је најавио да она почиње сутра, када ће прве здравствене установе упутити своје раднике у Србију на локације уз саму границу.

“Почиње вакцинација у Сремској Митровици и у Лозници и добили смо информацију из Владе Србије да се и Шабац ставља у ту функцију тако да, сходно плану које Министарство континуирано ради са колегама из Владе Србије, установе су већ обавјештене. Свјесни смо чињенице да све иде врло брзо, али свакако очекујемо од радника у здравству и директора да се сви заједно потрудимо да овај посао што је могуће квалитетније завршимо”, истакао је Шеранић.

Он је навео да је са Владом Србије током викенда договорено и проширење капацитета у вези са вакцинисањем радника како из приватних здравствених установа, тако и из приватних и јавних установа колективног смјештаја социјалне заштите, прије свега, домова за стара лица, па да и ти радници добију прилику за вакцинацију у Србији.

“Ми ћемо свакако морати да водимо адекватну евиденцију о томе како бисмо могли што прије реаговати када стигну ове вакцине које очекујемо јер принцип и суштина цијелог процеса и активности је да заштитимо, што је могуће прије, више лица која су нам у овом тренутку најугроженија, прије свега, радници у здравству и радници социјалне заштите”, нагласио је Шеранић.

Filter 2019