Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Суџука и Катић о подршци спортским клубовима

Извор: Срна/Филтер

На данашњој сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево, отворена је тема која се односи на спортске клубове у овој општини.

Иако је на дневном реду била само једна тачка, избор одборника за градску скупштину, о спорту се почело причати на актуелном часу на почетку сједнице. Прича је потом настављена пред медијима након завршетка сједнице.

Натко Суџука, шеф Kлуба одборника СДС-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево покренуо је иницијативу у вези са спортом у овој локалној заједници, превенствено о стању у Рукометном клубу “Славија” који је, како каже, готово пред гашењем.

Он је изразио наду да ће сви бити јединствени како би се пронашао начин да се сачува овај клуб, а самим тим и спортско друштво “Славија”.

Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево, изјавио је да ова локална заједница и њено руководство неће дозволити да се угаси спортски колектив.

“Оправдавам, на неки начин, страхове који има Суџука, који припада политичкој партији која је, док је владала Источним Новим Сарајевом, дозвољавала да се гасе спортски клубови, али вријеме се промијенило. Општина Источно Ново Сарајево је прошле године издвојила 400.000 KМ за спортске клубове који су регистровани на подручју општине. Ове године је приједлогом буџета планирано 300.000 KМ”, истакао је Kатић.

Он је навео да је Рукометни клуб “Славија” тренутно у ситуацији да је упитан његов останак у Премијер лиги, али да сигурно неће доћи до његовог гашења.

Kатић је рекао да је општина у прошлој години издвојила 58.000 KМ за функционисање рукометног клуба, остала је још једна транша од 12.000 KМ, која би требало у наредним данима да буде уплаћена.

“Kлуб је сада без Управе и ми у најкаћем периоду морамо да се састанемо, да изаберемо адекватну Управу и да завршимо ово првенство. Послије завршетка првенства, видјећемо у којем ће правцу да иде поменути клуб”, истакао је Kатић.

Filter 2019