Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Strahinja Erić najbolji sportista opštine Pale

Autor: FILTER/D.L.

Na tradicionalnoj manifestaciji izbora najboljih sportista opštine Pale za 2020. godini, za najboljeg je večeras izabran Strahinja Erić, član smučarskog kluba „Sarajevo – Istočno Sarajevo“ i reprezentativac Bosne i Hercegovine.
Drugo mjesto pripalo je najbolje rangiranom u alpskom skijanju Republike Srpske i BiH, Marku Šljiviću, dok je treće mjesto osvojila Sanja Kusmuk, član reprezentacije BiH u smučarkom trčanju.

Nagrada za sportskog radnika opštine Pale za 2020. godinu pripala je Stefanu Bosiljčiću, nosiocu crnog pojasa i rukovodiocu džiu džicu kluba „Jahorina“, koji je za kratak period postao jedan od najmasovnijih klubova u Republici Srpskoj.

Najbolji sportski kolektiv za 2020. godinu je jedini paljanski klub koji se takmiči u Premijer ligi BiH – Ženski odbojkaški klub „Jahorina“, dok je njihov trener Danilo Tadić ponio titulu najuspješnijeg trenera opštine Pale u 2020. godini.
Za nemjerljiv doprinos u podršci članovima našeg društva nagrađeno je Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“, a ispred Udruženja titulu najboljeg sportiste ponio je Boris Vujinović, nosilac zlatne medalje na međunarodnom takmičenju u stonom tenisu, kao i na Zimskim olimpijskim igrama Evrope.

Posebna priznanja dobili su Željko Šljivić – priznanje za razvoj alpskog skijanja na Palama i Andrej Đokanović – priznanje za doprinos razvoja fudbala i promocije opštine Pale.

Strahinja Erić istakao je da je počastvovan titulom najboljeg sportiste za 2020. godinu i dodao da se trud i rad uvijek isplate.

“Biti najbolji u svojoj opštini je nešta veliko, kao i biti među najboljim sportistima Republike Srpske. Uzeo sam normu za Svjetski kup, prvi sam učesnik iz BiH na Svjetskom kupu i to mi najznačajnije takmičenje na kojem sam ikad bio. Sad očekujem olimpijadu, u nedelju Svjetsko prvenstvo i nadam se dobrom rezultatu, rekao je Erić.

Danilo Tadić, trener ŽOK “Jahorina”, istakao je da je ovo jedan veliki uspjeh za cjelokupan kolektiv i dodao da je veliko zadovoljstvo biti jednoglasno izglasan za najuspješnijeg trenera.

“Trudim se da svake godine budemo najuspešniji kolektiv. Meni je veća čast biti dio najuspešnijeg kolektiva, nego da dobijem lična priznanja. Ove godine, komisija je jednoglasno prihvatila da budem najuspešniji trener a to je veliko zadovoljstvo i daće podsticaj da u budućnosti stvaram bolje rezultate. Ove godine napravili smo pravu senzaciju u Premijer ligi. Najbitnije nam je da ljudi iz opštine i rukovodstvo prepozna u nama kvalitet i da nam pružaju maksimalnu podršku”, rekao je Tadić.

Predsjednik ŽOK “Jahorina”, Branislav Blagojević, rekao je da je prošla godina bila značajna za ovaj klub jer ih je deklarisala kao šampione Republike Srpske.

“Trenutno smo jedini premijerligaš u svim ekipnim sportovima i s tim se jako ponosimo. To je ustvari odraz jednog sistematskog rada duži vremenski period jer smo klub koji vodu računa od svima, od onih najmlađih pa do najstarijih. Trenutno dijelimo peto mjesto, plasirali smo se u plej of i očekujemo napredak na tom planu i bolje rezultate”

Načelnik opštine Pale Boško Jugović dodao je da su Pale univerzitetski, sportski i turistički centar, te da su to tri stvari na koje treba staviti poseban akcenat. On je dodao da je ovogodišnji izbor za najboljeg sportistu opštine prilika da se vidi šta je sve učinjeno u prethodnom periodu.

“Ovogodišnji izbor je fer i korektan i komisija je imala ujednačen stav kada je u pitanju izbor pojedinca, kolektiva i sportiste godine. Moja je obaveza da čestitam i poželim sreću u daljem radu. Imali su značajna, brojna takmičenja i bilo je teško u ovoj godini ispoštovati norme. Pokazali su najbolje što mogu i da će dosljedno predstavljati opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijsku regiju i sigurno i Republiku Srpsku.”

Ovogodišnji izbor za najperpektivnijeg sportistu 2020. godine okupio je i nagradio ukupno 15 najuspješnijih sportista sa najboljim rezultatima u prošloj godini.

Filter 2019