Страхиња Ерић најбољи спортиста општине Пале

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

На традиционалној манифестацији избора најбољих спортиста општине Пале за 2020. години, за најбољег је вечерас изабран Страхиња Ерић, члан смучарског клуба „Сарајево – Источно Сарајево“ и репрезентативац Босне и Херцеговине.
Друго мјесто припало је најбоље рангираном у алпском скијању Републике Српске и БиХ, Марку Шљивићу, док је треће мјесто освојила Сања Кусмук, члан репрезентације БиХ у смучарком трчању.

Награда за спортског радника општине Пале за 2020. годину припала је Стефану Босиљчићу, носиоцу црног појаса и руководиоцу џиу џицу клуба „Јахорина“, који је за кратак период постао један од најмасовнијих клубова у Републици Српској.

Најбољи спортски колектив за 2020. годину је једини паљански клуб који се такмичи у Премијер лиги БиХ – Женски одбојкашки клуб „Јахорина“, док је њихов тренер Данило Тадић понио титулу најуспјешнијег тренера општине Пале у 2020. години.
За немјерљив допринос у подршци члановима нашег друштва награђено је Удружење за дјецу и омладину са посебним потребама „Сунце“, а испред Удружења титулу најбољег спортисте понио је Борис Вујиновић, носилац златне медаље на међународном такмичењу у стоном тенису, као и на Зимским олимпијским играма Европе.

Посебна признања добили су Жељко Шљивић – признање за развој алпског скијања на Палама и Андреј Ђокановић – признање за допринос развоја фудбала и промоције општине Пале.

Страхиња Ерић истакао је да је почаствован титулом најбољег спортисте за 2020. годину и додао да се труд и рад увијек исплате.

“Бити најбољи у својој општини је нешта велико, као и бити међу најбољим спортистима Републике Српске. Узео сам норму за Свјетски куп, први сам учесник из БиХ на Свјетском купу и то ми најзначајније такмичење на којем сам икад био. Сад очекујем олимпијаду, у недељу Свјетско првенство и надам се добром резултату, рекао је Ерић.

Данило Тадић, тренер ЖОК “Јахорина”, истакао је да је ово један велики успјех за цјелокупан колектив и додао да је велико задовољство бити једногласно изгласан за најуспјешнијег тренера.

“Трудим се да сваке године будемо најуспешнији колектив. Мени је већа част бити дио најуспешнијег колектива, него да добијем лична признања. Ове године, комисија је једногласно прихватила да будем најуспешнији тренер а то је велико задовољство и даће подстицај да у будућности стварам боље резултате. Ове године направили смо праву сензацију у Премијер лиги. Најбитније нам је да људи из општине и руководство препозна у нама квалитет и да нам пружају максималну подршку”, рекао је Тадић.

Предсједник ЖОК “Јахорина”, Бранислав Благојевић, рекао је да је прошла година била значајна за овај клуб јер их је декларисала као шампионе Републике Српске.

“Тренутно смо једини премијерлигаш у свим екипним спортовима и с тим се јако поносимо. То је уствари одраз једног систематског рада дужи временски период јер смо клуб који воду рачуна од свима, од оних најмлађих па до најстаријих. Тренутно дијелимо пето мјесто, пласирали смо се у плеј оф и очекујемо напредак на том плану и боље резултате”

Начелник општине Пале Бошко Југовић додао је да су Пале универзитетски, спортски и туристички центар, те да су то три ствари на које треба ставити посебан акценат. Он је додао да је овогодишњи избор за најбољег спортисту општине прилика да се види шта је све учињено у претходном периоду.

“Овогодишњи избор је фер и коректан и комисија је имала уједначен став када је у питању избор појединца, колектива и спортистe године. Моја је обавеза да честитам и пожелим срећу у даљем раду. Имали су значајна, бројна такмичења и било је тешко у овој години испоштовати норме. Показали су најбоље што могу и да ће досљедно представљати општину Пале, град Источно Сарајево, Сарајевско-романијску регију и сигурно и Републику Српску.”

Овогодишњи избор за најперпективнијег спортисту 2020. године окупио је и наградио укупно 15 најуспјешнијих спортиста са најбољим резултатима у прошлој години.

Filter 2019