Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Стратегија за безбједност саобраћаја важна за Пале

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Начелник општине Пале Бошко Југовић данас је разговарао са руководством Полицијске управе Источно Сарајецово о стању безбједности у општини Пале. На састанку је, између осталог, разговарано и о раду комуналне полиције.

Начелник општине Пале истакао је да је задовољан радом Полицијске управе на подручју општине Пале, као и свим активностима које су до сада урадили. Нагласио је да је посебан акценат стављен на ефикасност видео надзора који је допринио расвјетљавању кривичних дјела, те је додао да у наставку сарадње са ПУ слиједе одређене активности када је у питању безбједност саобраћаја.

“Желим да нагласим важност видео назора који смо урадили заједно са градом Источно Сарајево и који је постигао пуни ефекат када је у питању расвјетљавање кривичних дјела, односно, одређених крађа. Оно што нас тек очекује, сигурно је израда стратегије за безбједност саобраћај која је у току. Након тога ћемо видјети шта предузети када су у питању саобраћајни токови”, рекао је Југовић.

Бранимир Шеховац, начелник Полицијске управе, истакао је да је на стастанку разговарано о бројим аспектима безбједности као што су стање безбједности на подручју Јахорине, као и о изради Стратегије за безбједности саобраћаја.

“Што се тиче стања безбједности на подручју општине Пале, оно је оцијењено задовољавајуће. Имамо смањење укупних кривичих дијела, имамо и добру расвјетљеност на подручју општине. Разговарали смо и о унапређењу система видео надзора и анализирали смо резултате које смо до сада постигли уз помоћ видео надзора и у склопу пројекта ”Безбједан град”. Ми смо, тренутно, у изради неких идејних рјешења, шта треба још да се уради да би се тај систем видео надзора унаприједио како бисмо побољшали стање безбједности”, рекао је Шеховац.

Он је захвалио начелнику општине Пале на изради пројекта за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево.

Filter 2019