Thu. Mar 4, 2021
ћирилица /latinica

Stiže nam “Sedmi dan” – predstava po romanu Gorana Vračara

Autor: FILTER/M.K.

U našem gradu će 15. marta biti premijerno izvedena pozorišna predstava “Sedmi dan”.

Sjajna glumačka ekipa priprema predstavu po tekstu Gorana Vračara, a mi ćemo vas do premijere upoznati sa svima njima.

Prve detalje otkriva nam upravo Goran Vračar, koji je pozorišnu predstavu ”Sedmi dan” napisao na osnovu svog istoimenog romana koji je 2019. godine izdala Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

Tekst predstave ponudio je Jelici Kovačević, prošlogodišnjem laureatu 25. Festivala monodrame i malih scena Republike Srpske i, pošto se njoj tekst dopao, dogovorena je saradnja na realizaciji projekta.

U izjavi za Filter, Vračar kaže da se potom obratio Mladenu Jankoviću, direktoru Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

“On je ocijenio da našem gradu, pogotovo u svjetlu skorog otvaranja pozorišta, treba jedna predstava u vlastitoj produkciji, te ponudio da Kulturni centar stane iza ovog projekta”, kaže Vračar.

Projekat je, na čelu sa direktorom Mlađenom Cicovićem, podržalo i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. Prije nekoliko dana je upravo u prostorijama Predstavništva potpisan prvi Ugovor o saradnji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i “Putujućeg glumca”. Ugovor su ppotpisali Mladen Janković i Jelica Kovačević.

Borko Močević, naš slikar i moj veliki prijatelj, pristao je da za ”Sedmi dan” uradi scenografiju i sa ponosom mogu reći da će biti nesvakidašnja i sigurno nikada prije viđena na pozorišnim daskama. Glumci već mjesec dana  rade na predstavi uz pomoć dva koreografa a muziku radi Ninoslav Ademović, dugogodišnji muzički saradnik Gorana Bregovića. Još kad napomenem da će učešće u predstavi uzeti i Goran Sultanović mislim da više nema potrebe da išta govorim”, dodaje Vračar.

Režiju i dramatizaciju potpisuje Aleksandar Lazić.

Premijera u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo je zakazana za 15. mart a potom slijede premijere u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci i Nišu.

Nastaviće se…

Filter 2019