Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /латиница

Стиже нам “Седми дан” – представа по роману Горана Врачара

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У нашем граду ће 15. марта бити премијерно изведена позоришна представа “Седми дан”.

Сјајна глумачка екипа припрема представу по тексту Горана Врачара, а ми ћемо вас до премијере упознати са свима њима.

Прве детаље открива нам управо Горан Врачар, који је позоришну представу ”Седми дан” написао на основу свог истоименог романа који је 2019. године издала Матична библиотека Источно Сарајево.

Текст представе понудио је Јелици Kовачевић, прошлогодишњем лауреату 25. Фестивала монодраме и малих сцена Републике Српске и, пошто се њој текст допао, договорена је сарадња на реализацији пројекта.

У изјави за Филтер, Врачар каже да се потом обратио Младену Јанковићу, директору Kултурног центра Источно Ново Сарајево.

“Он је оцијенио да нашем граду, поготово у свјетлу скорог отварања позоришта, треба једна представа у властитој продукцији, те понудио да Kултурни центар стане иза овог пројекта”, каже Врачар.

Пројекат је, на челу са директором Млађеном Цицовићем, подржало и Представништво Републике Српске у Србији. Прије неколико дана је управо у просторијама Представништва потписан први Уговор о сарадњи Kултурног центра Источно Ново Сарајево и “Путујућег глумца”. Уговор су ппотписали Младен Јанковић и Јелица Kовачевић.

Борко Мочевић, наш сликар и мој велики пријатељ, пристао је да за ”Седми дан” уради сценографију и са поносом могу рећи да ће бити несвакидашња и сигурно никада прије виђена на позоришним даскама. Глумци већ мјесец дана  раде на представи уз помоћ два кореографа а музику ради Нинослав Адемовић, дугогодишњи музички сарадник Горана Бреговића. Још кад напоменем да ће учешће у представи узети и Горан Султановић мислим да више нема потребе да ишта говорим”, додаје Врачар.

Режију и драматизацију потписује Александар Лазић.

Премијера у Kултурном центру Источно Ново Сарајево је заказана за 15. март а потом слиједе премијере у Београду, Новом Саду, Бања Луци и Нишу.

Наставиће се…

Filter 2019