Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

Сраман потез руководства ОЦ “Јахорина”

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Након тематске сједнице Скупштине општине Пале на којој су одборници једногласно усвојили три закључка, са олимпијске планине стиже рампа за бесплатно скијање дјеци из Источног Сарајева.

Јединствен став одборника стигао је након низа захтјева из Олимпијског центра којима се, између осталог, тражи измјена регулационих планова али и поклањање општинске земље.

Подсјећамо, одборници су донијели сљедеће закључке:

  1. Општина Пале ће наставити партнерски однос са менаџментом а.д Олимпијски центар „Јахорина“ и Владом Републике Српске у дијелу развоја скијашке структуре, односно, омогућити да се иницијативе у функцији скијалишта могу ставити на дневни ред на једну од сљедећих сједница“
  2. Захваљујући иницијативама ОЦ „Јахорина“, који послује на територији општине Пале, те значаја туристичког развоја, како Олимпијског центра, тако и других туристичких субјеката, одређене одлуке и иницијативе захтијевају детаљније и свеобухватније анализе како би се, у недостатку стратешког документа који одређује и дефинише њихово спровођење, донијеле најисправније одлуке.
  3. У сврху обезбјеђивања финансијских средстава за рјешавање инфраструктурних проблема, за чије рјешавање је надлежна општина Пале, земља у власништву Општине се не може бесплатно уступити Олимпијском центру, него само по цијени дефинисаној одлуком, по цијени квадратног метра по датој зони.

Интересантно је да тематској сједници на којој је једина тема било стање на Јахорини, није присуствовао нико из Олимпијског центра. На одговор на став Скупштине општине није се дуго чекало. Били су изузетно брзи у свом одговору па је одмах након скупштине стигло обавјештење да дјеца из Пала и Источног Новог Сарајева више не могу бесплатно скијати на Јахорини.

Након што су се јутрос огласили из Општине Пале, Општине Источно Ново Сарајево и Града Источно Сарајево, Олимпијски центар шаље саопштење у коме скоро па потврђују да су дјеца средство обрачуна.

Овим потезом руководство Олимпијског центра Јахорина обрукало је свој досадашњи рад. Обрукали су олимпијску планину и само име Јахорине.

Поништили су резултате и све напоре које годинама улажу. Једностраним раскидом уговора о бесплатном скијању за дјецу показали су да не бирају средства за обрачун са неистомишљеницима.

Заборавили су да је Олимпијски центар у већинском власништву Владе Републике Српске, да је то предузеће свих грађана а не нечија приватна својина.

Обрукали су име Јахорине и изгубили право да од данас причају о туризму и Источном Сарајеву. Они који се овако понашају, немају права да грађанима Источног Сарајева погледају у очи. А Јахорина је дио Источног Сарајева, града који поносно носи име туристичког центра Републике Српске.

Туризам овдје није створен прије неколико година. И како рече један одборник на тематској сједници СО Пале „….знамо и ми остали понешто и о снијегу и о скијању.“

Јахорина је срце града добрих домаћина и никоме ко искрено воли свој град и своју земљу не би на памет пало да манипулише нашом дјецом, да брука олимпијску планину и вријеђа интелигенцију свих становника овог града.

Filter 2019