Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

СНСД: Опструкције СДС-а и покушај прављења већине у градској скупштини

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Након што је прва редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа одгођена већ други пут, из СНСД-а постављају питање да ли ће ова сједница икада бити завршена.

Владимир Ћосовић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа подсјећа да је први пут сједница прекинута 25.јануара због, како је тада наведено, провјере да ли су неки одборници у сукобу интереса. Данас је, додаје Ћосовић, прекинута због, како су навели у СДС-у, усаглашавања.

“Питање је да ли је све то уствари куповина времена? Да ли желе да купе неке одборнике у Скупштини града? Осуђујемо овакво понашање одборника већине, ово је лакрдија и неозбиљно понашање. Највеће жртве тог понашања су становници Источне Илиџе”, рекао је Ћосовић.

Мирослав Вујичић, предсједник ОО СНСД-а Источна Илиџа, тврди да се скупштинска већина у Источној Илиџи бави сплеткарењем и покушајем обезбјеђивања већине у Скупштини града кроз куповину одборника.

“Имамо једну апсурдну ситуацију. Они који су били најгласнији у осуди тзв. “папака” сада покушавају да нађу “папке” у Граду Источно Сарајево и на тај начин обезбиједе скупштинску већину. Изборни губитници у Источном Сарајеву хоће да постану власт у граду”, наводи Вујичић.

Ово је скупштина која најдуже траје када је у питању избор одборника за градску скупштину, додаје Вујичић.

“Надамо се да ћемо добити те одборнике из трећег покушаја”, поручује Вујичић. Он се осврнуо и на актуелну ситуацију око преузимања мандата градоначелника.

“Имамо јединствену ситуацију. Досадашњи градоначелник, а изгубио је изборе за начелника Пала, неће да пусти функцију новоизабраном градоначелнику”, каже Вујичић.

Додаје да све то итекако има везе са стварањем скупштинске већине која би, како наводи, успорила развој Источног Сарајева којег ће представљати први директно изабрани градоначелник Љубиша Ћосић.

“На све начине покушавају да изазову опструкције. Разлог је и расподјела кредитних средстава Града Источно Сарајево”, закључује предсједник ОО СНСД-а Источна Илиџа.

Filter 2019