Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

Смјештај на Јахорини резервисао и Веља Невоља

Извор: nova.rs

Вељко Беливук звани Веља Невоља који је прошле недјеље ухапшен у Београду заједно с члановима своје криминалне групе, требало је, према незваничним сазнањима портала nova.rs, да борави на Јахорини гдје је од сутра резервисао смјештај.

Управо је на Јахорини ухапшено више припадника два црногорска криминална клана, а сумња се да се припремао обрачун у чијем центру је била Тамара Звицер, супруга означеног вође кавачког клана Радоја Звицера.

Сумња се да је Беливук требало да се састане на Јахорини с Тамаром или члановима њеног осигурања.

Познато је да се Веља Невоља доводио у везу са “кавачким” кланом због наводног учешћа у трговини дрогом. Тако је 20. јануара приведен у Kотору у који је ишао да се састане са Звицером и другим вођом “кавачког” клана – Слободаном Kашћеланом.

Подсјетимо, у полицијској акцији која је синоћ изведена на Јахорини ухапшени су припадници и “шкаљарског” и “кавачког” клана.

Kако nova.rs сазнаје од извора из истраге овог случаја, полиција сумња да се припремао нови обрачун између припадника ове двије групе, као и да је централна фигура могућег сукоба била Тамара Звицер, супруга вође “кавачког” клана Радоја Звицера, која је с дјецом боравила на Јахорини.

Ухапшена су тројица “шкаљараца” и неколико припадника супарничког “кавачког” клана за које се прептоставља да су били осигурање Тамари Звицер и њеној дјеци.

Извор nove.rs открива да је МУП РС спријечио обрачун који је могао да се догоди између два црногорска клана.

“Чињеница да је на зимовању већ недељу дана боравила Тамара Звицер са дјецом, као и да су примијећени припадници супарничког клана с којим су у сукобу, полиција није губила вријеме, већ их је све привела, а у наредним сатима вјероватно је да ће сви бити протјерани из земље”.

Filter 2019