СИПА привела Дуповца и Мутапа: Џенанова породица тврди да су скривали чињенице

Извор: Независне новине

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Сарајеву су привели Хасана Дуповца, припадника МУП-а КС, и Зију Мутапа, оца Алисе Мутап, дјевојке која је кобне ноћи била с настрадалим младићем Џенаном Мемићем, а они су приведени због сумње у организовани криминал и ометање истраге страдања младића у фебруару 2016. године.

Како нам је потврђено, они су осумњичени за организовани криминал у вези с кривичним дјелима помоћ учинитељу након почињења кривичног дјела и противзаконитог посредовања, а све у вези са чланом 7. Закона о Суду БиХ.

Осумњичени су данас били на криминалистичкој обради у просторијама СИПА, гдје је требало да буду испитани у присуству стручних сарадника Тужилаштва, а до закључења овог текста испитивање није било завршено.

Породица Мемић тврди да је ухапшени Дуповац, који је у то вријеме обављао функцију шефа Одсјека МУП-а КС за саобраћајне истраге, имао значајну улогу у заташкавању и скривању чињеница кључних за проналазак одговорних те да је са Мутапом довео до скретања правца истраге.

“Тужилаштво има посла, тек ће доћи истрага о убиству. Ови људи су ухапшени, доћи ће и други на ред”, казао је Муриз Мемић, отац настрадалог младића.

Рекао је да је овај моменат чекао пет година те да је ово тек почетак јер ће бити још хапшења, а ово показује да се заиста ради о убиству његовог сина, као што је он и тврдио.

Коменаришући привођења, Ифет Ферагет, адвокат који заступа породицу Мемић, рекао је за федералне медије да се раније нису могле ни замислити овакве ствари, али да је правда иако спора увијек достижна.

“Давно сам рекао да ће доћи овај дан. Вјерујем у рад Тужилаштва БиХ. Дугујемо огромну захвалност главној државној тужитељици Гордани Тадић и надамо се да ће ово бити почетак неких промјена, јер старо је правило да се правда не може никоме ускратити”, коментарисао је Ферагет.

Младић Џенан Мемић је страдао у фебруару 2016. године, када је с њим била Алиса Мутап, која је након свега тврдила да се не сјећа догађаја, док је Тужилаштво КС случај оквалификовало као саобраћајну несрећу.

Подсјетимо, у овом случају је суђено Љуби и Бекрији Сеферовићу, али су они ослобођени.

Овај случај, који је зантригирао јавност, досад је био велика енигма. Годинама се покушава доћи до истине о мотивима и начину Мемићеве смрти.Породица се нада да ће се коначно открити истина и процесуирати одговорни за смрт Џенана.

Filter 2019