Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /латиница

Свјетско првенство у бициклизму дефинитивно у Источном Сарајеву и на Јахорини

Извор: ФИЛТЕР

“UCI World championchip Gran Fondo 2021” биће одржан у Источном Сарајеву и на Јахорини, потврдио је директор првенства Владимир Kуваља. Домаћини би у септембру или октобру требало да угосте око 9.000 бициклиста и чланова тимова.

Након што је Бањалука изгубила домаћинство, организатор је интензивирао преговоре са челницима Источног Сарајева и Олимпијског центра Јахорина, који због сложености организације, прије свега смјештајних капацитета, поред Бањалуке једини могу да одговоре на све захтјеве. Нови домаћини препознали су огроман потенцијал овог догађаја који ће по масовности бити највећи икада на овим просторима.

“Сљедеће седмице дирекција шампионата ће имати састанак са представницима Источног Сарајева и Јахорине и с њима обићи стазу како бисмо одредили тачну локацију квалификационе трке и Свјетског првенства” – рекао је Kуваља.

Плато Романије и олимпијска љепотица гарантују одличне руте за све трке првенства, па нема сумње да ће сви гости бити итекако задовољни. Увертира у централни догађај биће квалификациона трка.

“С обзиром да се све дешава у Источном Сарајеву и на Јахорини, а не како је првобитно планирано у Бањалуци, морамо да размотримо да ли је потребно помјерање квалификационе трке због временских услова. Више детаља ћемо знати након састанка. Такође, из Међународне бициклистичке уније су нас контактирали са молбом да, због помјерања комплетног календара такмичења, размотримо помјерање Свјетског првенства са септембра на почетак октобра, тако да ће једна од тема састанка бити и термин одржавања овог великог догађаја” – рекао је Kуваља.

За наступ на Гран Фондо свјетском првенству већ је пријављено 1.000 учесника. За сада је познато да се за ово такмичење квалификовало 108 такмичара из Аустралије, док се пријаве осталих учесника очекују након одржавања квалификационких трка.
Свјетско првенство, које ће окупити неколико хиљада учесника, важан је спортски, али и туристички и привредни догађај јер бициклисти и остали чланови тимова сами сносе трошкове боравка.

Filter 2019