Сарадња у области ваздухопловства између МУП-а Српске и Србије

Извор: РТРС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин потписали су данас у Београду Меморандум о сарадњи у области ваздухопловства.

По потписивању споразума, министри Лукач и Вулин истакли су да ће потписани Меморандум додатни учврстити сарадњу два министарства, ојачати ваздухопловне структуре две полиције и осигурати да хеликоптерске јединице Републике Српске и Републике Србије буду још брже и ефикасније у обављању својих задатака.

Министар Лукач је нагласио је да ће потписани Меморандум омогућити реализацију обука пилота и ваздухопловно – техничког особља, ојачати капацитете Хеликоптерске јединице и допринијети да се она ефикасније стара о безбједности и сигурности грађана.

Лукач је навео да је сарадња између два министарства на свим нивоима одлична, од сарадње у области обука до размјене оперативних података у борби против организованог и свих других видова криминала.

Министар Вулин је нагласио да је Република Српска за Републику Србију спољно политички приоритет и да је свако угрожавање безбједности и мира Републике Српске угрожавање безбједности и мира Србије.

Према његовим ријечима, захваљујући предсједнику Републике Србије Александру Вучићу Србија никада више није помагала и штитила Републику Српску.

– Имамо обавезу да сарађујемо и да свакодневни живот наших грађана учинимо безбеднијим и сигурнијим – рекао је министар Вулин и нагласио да ће Министарство унутрашњих послова Републике Србије увијек пружати подршку и помоћ МУП Републике Српске, јер је свака потреба Републике Српске потреба и Србије.

Министри Лукач и Вулин подсјетили су да је заједничко оперативно дјеловање двије полиције резултирало хапшењем Дарка Елеза, једног од највећих криминалаца са обје стране Дрине и његовог привођење правди.

Filter 2019